AKU-center Ejegod

Spiren

Bruger i sansegynge

Spiren er et §104 dagtilbud i rolige rammer for brugere med multiple funktionsnedsættelser. 

Spirens brugere oplever gennem deres sanser. Derfor har vi fokus på at give den enkelte sanseoplevelser i hverdagen, som er med til at give velvære og indhold i tilværelsen. I hverdagen benytter vi vores udearealer, hvor der bl.a. er drivhus, bålplads og trampolin. Her er der mulighed for at få forskellige sanseoplevelser og mødes på tværs af værkstederne.

Brugerne kommer dagligt ud af deres kørestol og bliver stimuleret på kropssanserne, som er de taktile, vestibulære og kinæstetiske sanser. Vi starter dagen med at tilbyde taktil-stimuli - dvs. dybe tryk med grove handsker - som styrker kropsbevidsthed og egen-fornemmelse. Vi arbejder dagligt på træningsmåtte, hvor der er mulighed for at få stimuleret de vestibulære og kinæstetiske sanser, samt med træningsbolde, gynger og vipper.

Vi har også fokus på sansemotorisk træning, der primært handler om at få kendskab til de primitive reflekser og de udfordringer, det giver at have disse reflekser, fx udfordringer på de motoriske, kognitive og de sociale områder. Vi tester brugerne for deres specifikke sansemotoriske udfordringer og fastlægger et program med sansemotoriske aktiviteter, som kan afhjælpe/afvikle disse reflekser.

I det daglige arbejder vi også med at styrke brugernes kommunikationsform ved at fastholde/udvikle den enkeltes kommunikationsfærdigheder. Det kan bl.a. være TTT, boardmarker, fotos, talemaskiner og iPads. For selvom man ikke har et talesprog, kommunikerer man alligevel.