AKU-center Ejegod

Køkkenet

Køkken

I køkkenet tilrettelægger vi arbejdsopgaverne, så den enkelte bruger får mulighed for faglig, personlig og socialudvikling - i et sansemotorisk inspireret miljø.

Eksempelvis har brugeren skrubbehandsker på, når kartoflerne skal skrælles eller renses. Bagning af boller giver taktilt stimuli, som dermed giver dem en større egen-fornemmelse. Alle kropssanser og omverdens-sanser er i spil, når man arbejder i køkkenet.

Arbejdsdagen i køkkenet begynder med, at vi samles i vores pauserum og fordeler de daglige arbejdsopgaver, som kan bestå af: Brygge kaffe, smøre smørrebrød, lave varm mad, lave salat klar til frokost og bage brød. Vi har også en ansvaret for frugtvognen, som vi gør klar og kører ud i huset, hvor hver enkelt værksted får en kurv med frugt og kaffe/te.

Efter frokost slutter vi med rengøring af køkken og opvask. Når arbejdsopgaverne er lavet, får alle en mulighed for at holde en pause i vores pauserum, hvor man fx kan låne en iPad, læse, tegne og hyggesnakke med de andre. 

Vi holder desuden et ugentligt værkstedsmøde, hvor vi fx diskuterer ønsker til menuplanen, samværsregler, afholdelse af fødselsdage internt på værkstedet mm.