Balanceværksted
Balanceværkstedet er et værksted for brugere, der på forskellige måder mangler balance i arousal, kommunikation, sociale interaktioner og i sanseintegration. Stabilitet i arousal er afgørende for, at brugerne kan profitere af værkstedets aktiviteter. Ved at balancere disse aspekter kan vi sammen med den enkelte bruger sigte mod øget trivsel og livskvalitet.
Vores tilgang
Vi arbejder med brugeren via en neuropædagogisk og strukturpædagogisk tilgang, hvor vi har et særligt fokus på den enkeltes ressourcer.
I vores neuropædagogiske arbejde med voksne mennesker med udviklingshæmning har vi fokus på at tilpasse pædagogiske metoder til individets behov. Det indebærer strukturerede aktiviteter, visuelle hjælpemidler og støtte til at udvikle sociale færdigheder. Målet er at fremme trivsel, selvstændighed og livskvalitet, samtidig med at man respekterer den enkeltes værdighed.
Værkstedets brugere
Balanceværkstedet er velegnet til brugere, der har et vist niveau af selvhjulpenhed, som kan interagere, og som profiterer af sociale aktiviteter.
Værkstedets primære fokusområder
På Balanceværkstedet har vi fokus på en række forskellige områder, der alle handler om at skabe balance – de primære er:
Sociale aktiviteter: Vi arbejder med den enkeltes sociale interaktioner, som bl.a. styrker relationsdannelse. En aktivitet kan fx være Craft-metoden, hvor man samarbejder om en kreativ proces.
Fysiske aktiviteter: Ved fysisk aktivitet kan man både arbejde med sanser og balancering af arousal. Derfor tilbyder vi ugentlige strukturerede fysiske aktiviteter både indendørs og udendørs.
Sansestimulerende aktiviteter: Vi arbejder med den enkeltes behov for sansestimuli – som fx kan være stimuli af den taktile sans, så der bl.a. udløses serotonin og dopamin i hjernen, eller vi kan arbejde med den proprioceptive sans (muskel og led), der bl.a. balancerer arousal.
Kompetenceudviklende aktiviteter: Vi arbejder med alternativ supplerende kommunikation (ASK) – fx ved hjælp af boardmaker, Talking mats, fotos og lyd.