AKU-center Ejegod

Musikværksted

Sammenspilshold musik

På musikværkstedet har vi fokus på stimulering af sanserne. Både den auditive og kinæstetiske sans bliver brugt, når vi lytter til og spiller musik. Gennem musik, krop og bevægelse styrkes motorikken hos den enkelte bruger - og frem for alt bliver man glad af musik og sang. 

Vi tilbyder brugerne forskellige musiske aktiviteter tilpasset den enkeltes interesser, funktionsniveau og ressourcer, hvor brugerne selv vælger, hvilken aktivitet de har lyst til at deltage i. 

Der er fællessang med både de gode gamle sange og nye spændende sange, og vi lytter til musik på Youtube eller CD´er efter brugernes ønsker. Fællessang er en hyggelig aktivitet, hvor alle kan være med - og når vejret tillader det, rykker vi udenfor.

Har man en god sangstemme, og vil man arbejde lidt mere med de enkelte sange, har vi et kor. Her laver vi forskellige øvelser og prøver også at synge flerstemmigt.

For brugere med interesse for rytmik og instrumenter tilbyder vi "musikprojekt". Her kan man afprøve forskellige rytmeinstrumenter og blive fortrolig med mange slags musik ved både at lytte og prøve på egen hånd. Man kan også prøve at synge i mikrofon. For brugere, der kan lide at bevæge sig og bruge deres motoriske evner, tilbyder vi stomp-rytmik. Her lærer vi forskellige rytmer at kende - vi lytter, spiller og bevæger os til dem.

Det er også muligt at spille i band - vi har et band for øvede og mindre øvede, så der er mulighed for at tilpasse niveauet til brugernes forudsætninger. Vi træner musik, rytmeforståelse og færdigheder i samspil. Som fælles aktivitet satser vi også på at komme ud af huset og opleve levende musik.   

På musikværkstedet er der livsglæde, rytmik og fest hver gang.