Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
AKUcenter Ejegod
AKUcenter Ejegod
Topfrise 3

Udeholdet 

På udeholdet tilbyder vi personer imellem 18 og 65 år med nedsat funktionsevne beskæftigelse efter servicelovens §103.

Vi er et værksted bestående af udendørsarbejde der der hovedsageligt foregår i haven og i vores drivhus.

I haven har vi masser at se til hver eneste dag. Vi slår græs, klipper hæk, byggeprojekter, fælder træer, samler affald, saver brænde, vander blomster, passer vores drivhus med mange forskellige blomster, planter og grønsager. 

Vi arbejder målrettet på, at udvikle den enkelte brugers selvværd, selvtillid og skabe identitet gennem arbejde og fællesskab. Vi bruger kroppen og sanserne i det daglige arbejde med hænderne og duftene fra urter og blomster.

Hvis vejret er rigtig dårligt, kan vi være indendørs hvor vi planlægger havens indretning, valg af blomster og grøntsager osv. Det er vigtigt, at vores brugere der arbejder i haven er med i hele arbejdsprocessen fra ide og planlægning til det færdige resultat og den anerkendelse som følger med.

Vi arbejder for det meste to og to da det, at kunne samarbejde med hinanden omkring udførelse af en opgave er en vigtig kompetence, både på arbejde og privat.

På udeholdet arbejder vi tæt sammen hele dagen både ude og indendørs.

Udeholdets vision er at skabe identitet gennem arbejde og fællesskab. Udvikle den enkelte medarbejders kompetencer ud fra funktionsniveau.

Vi arbejder målrettet efter teorien om ”Det fælles 3.” for at skabe betydningsfulde sociale relationer brugere imellem og personale, ved at skabe et fælles produkt til glæde for den enkelte og fællesskabet.

Hvis en fælles arbejdsproces skal være berigende, skal man deltage i hele arbejdsprocessen. Man er ikke fælles om en arbejdsproces, hvis nogle træffer beslutningerne og andre skal udføre dem. Man er kun fælles, hvis alle involverede deltager i alle faserne. Dvs. deltager i beslutningen, planlægningen, udførelsen og værdsættelsen af arbejdsprocessen.

(- om fællesskab og værdier i det pædagogiske arbejde,          Michael Husen, 1996 )

Personaler på udeholdet er Henrik K og Gitte.

Se video af udeholdet på youtube 

https://youtu.be/X8Tdu29v8Sk

Nyheder

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Vaerksteder/Serviceteamet/Udeholdet