Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
AKUcenter Ejegod
AKUcenter Ejegod
Topfrise 2

Idrætsaktiviteter.

Mandagsidræt

Hver mandag eftermiddag er de fleste på Ejegod til en idræts aktivitet som de selv har valgt og som passer til hvad de kan, under hensyn til aktuel funktionsnedsættelse.

Floorball

Floorball / hockey er en holdsport der spilles på en indendørsbane.Vi spiller i ca. 45 min. Floorball er et spændende, sjovt, hurtigt spil, hvor der ofte bliver scoret en masse mål. Floorball kan spilles af begge køn, alle aldre og uanset fysik.

Spillerne er delt i to hold og hvert hold har en målmand.

Alle spiller er udstyret med en hockeystav, målmanden har ingen stav og skal bruge ansigtsmaske. Med disse stave gælder det om at aflevere/spille plastikbolden til hinanden for derved at gennemtrænge modstandernes forsvar, hvorved man kan score i målet ved at skyde bolden forbi målmanden, der er placeret siddende på knæene. Det hold, der har scoret flest gange, vinder kampen.

Gåhold

På gåholdet er det gåtur, samvær, natur og hygge, der er i centrum. Gåholdet samles hver mandag og går i samlet flok en god tur ud og kigger på naturen, imens der snakkes om stort og småt. Turene kan gå mange steder hen, bl.a. her i Slangerup, Lystrup Skov, Buresø. Deltagerne på holdet skiftes til at vælge ruten, og gåholdet går i al slags vejr hele året.

Fælles for turene er, at der er en hyggelig stemning på holdet alt imens man kan nyde den smukke natur. Man skal kunne gå i ca. 1 time for at deltage på gåholdet. Man kan også deltage i elkørestol.

Boccia spilles på Ejegod - både inde og ude - afhængig af vejret.

Boccia er spillet, hvor det handler om at komme så tæt som muligt på den hvide bold med sine bolde. I boccia er man delt op i to hold, der dyster mod hinanden i at få egne bolde tættest på den hvide bold, som er den, man sigter efter. Når alle har kastet deres bolde, måler man hvilke der ligger tættest, og det hold, hvis bolde ligger tættest, får point derefter.

Udover boccia spiller bocciaholdet også andre spil, hvor det gælder om at ramme præcist; bl.a. med ærteposer og balloner.

Musik

Til musik tages instrumenter og sangstemmer flittigt i brug. Her hygges der omkring diskotorvet med sang og musik. Der er mulighed for at ønske sange, man kan synge samt at spille på mindre instrumenter (rasleæg, tamburiner, etc.).

Tirsdags svømning

Svømning


På AKUcenter Ejegod tilbydes der en gang ugentligt svømning i den nærliggende svømmehal. Vi råder over svømmehallen i 45 minutter. Vi sørger for at ankomme til svømmehallen i god tid, så de, der har brug for ekstra støtte til omklædning og bad, har mulighed for tilstrækkelig personalestøtte i forbindelse hermed.
I svømmehallen er der to bassiner: et mindre, lavt bassin med lunt vand og et køligere 25 meter-bassin
med varierende dybde. Dette giver mulighed for, at vi både kan udøve vandgymnastik med fokus på sanserne og træning af bevægelighed for de, der normalt bruger rollator, kørestol el. lign. oven vande, samt decideret banesvømning til de, der ønsker dette.
Vandet, der omslutter kroppen helt, virker stimulerende for den taktile sans samtidig med at vestibulærsansen
kan blive udfordret ved for eksempel at dykke eller svømme på ryggen. Dertil kommer, at svømning er
rigtigt god kredsløbstræning, der er ganske skånsom for led og sener.
Mange af svømmerne træner særligt ihærdigt frem mod det årlige svømmestævne i marts, hvor der konkurreres i flere forskellige discipliner. Om foråret er der træning til Værkstedernes store svømmestævne, som finder sted i Slangerup Svømmehal.

Onsdags fodbold og dans

Onsdags fodbold og dans er et frivilligt tilbud om at røre sig. 

Fodbold

Her tilbyder vi fodbold en gang om ugen. Vi har en af hallerne i Slangerup Idræts- og Kulturcenter. Fodbold er som bekendt en holdsport, hvilket naturligvis giver grobund for et godt sammenhold på de respektive hold, men også holdene imellem er der en stor fællesskabsfølelse, så der bliver ofte også klappet og lykønsket fra modstanderholdets spillere, når der bliver scoret. Holdene er forskellige fra gang til gang, så deltagerne kommer til at spille sammen med mange forskellige mennesker med varierende fysisk og psykisk formåen, hvilket giver en god forståelse for de andre brugere og deres udfordringer.
Udover den fysiske kredsløbs- og muskeltræning, der forekommer i fodbold, bliver brugernes sanser sat på prøve, når de spiller fodbold. Ligesom i floorball skal hele kroppen styres ganske præcist, hvis man vil stoppe modstanderen eller spille bolden det rette sted hen.
Både den taktile, den vestibulære og den kinæstetiske sans kommer på prøve, når man tramper ned ad banen, skal holde øje med bolden, styre udenom modstandere og samtidig orientere sig i forhold til banen. For fodboldspillerne er et af årets højdepunkter ligeledes den årlige idrætsdag for værksteder, når der skal dystes mod og hygges med de andre værksteder i nordsjælland.

The Feel Good Way-dans

The Feel Good Way-dans er en danse- og motionsform, der er særligt udviklet med henblik på netop fysisk og psykisk udviklingshæmmede. I modsætning til andre danseformer for denne brugergruppe, er dette ikke en simplificeret form af noget andet. The Feel Good Waydansens navn angiver i virkeligheden hele tanken bag denne danseform – at føle sig godt tilpas.
Grundideen i The Feel Good Way er ikke at gøre det rigtigt, men simpelthen at gøre det ud fra devisen ”Ligemeget hvordan du bevæger dig – så gør du det helt rigtigt”. Brugerne får dermed en positiv respons på deres fysiske udfoldelser, hvor små de end må være, og dette giver selvtillid samt lyst til og mod på mere. Der opstår en god, positiv følelse imellem deltagerne på The Feel Good Way, og man føler sig som en del af et større fællesskab, når man sammen bevæger sig i takt til musikken.
Også i The Feel Good Way er der tryk på sanserne. Man bevæger sig efter musikkens rytme og laver dansetrin, der passer hertil, så det er med tungen lige i munden, når man skal forsøge at få ben, arme og resten af kroppen til at bevæge sig på den ønskede måde. Dette kræver input fra den taktile, den vestibulære og den kinæstetiske sans, samtidig med at især hørelsen og synet også bliver benyttet heftigt i The Feel Good Way, når man skal lytte til musikken, og se hvad de andre foretager sig.

Torsdags vandretur

Vandre ture i enten nærområdet eller længere væk, er også en motions aktivitet hver mandag og torsdag eftermiddag. 

 Se folder over aktivitetstilbud på Ejegod

Nyheder

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Aktiviteter/Faelles-mandags-Idraet